Fastelavnsboller i alskens former plejer at være et populært tilløbsstykke, når sæsonen for det traditionsrige bagværk skydes i gang. Den elskede bolle fås i et væld af varianter og prisklasser. Uanset din smag er der noget for enhver at sætte tænderne i.
Vi københavnere er tilsyneladende villige til at betale mellem op til 75 kr. for en enkelt bolle – ofte allerede fra starten af januar. Og måske er det netop fordi, at i fastelavnens magiske univers tæller kalorierne bare ikke 😉
Cakenhagen
Tivoli’s konditori serverer unikke fastelavnsboller med fantastiske smagsoplevelser. Vesterbrogade 1, 1620 København, samt inde i Tivoli.
Sankt Peders Bageri
Traditionelt bageri med et twist. Prøv deres pistacie bolle. Sankt Peders Stræde 29, 1453 København K
Bageriet Brød
Skønne fastelavnsboller, hvor du kan vælge imellem semla-croissanter eller en gammeldags fyldt med vaniljecreme. Enghave Plads 7, 1670 København V
Buka
Udover bageriet specialvarianter byder sortimentet også på den højtelskede Semla-fastelavnsbolle, der består af kardemomme, vaniljecreme og mandler. Store Kongensgade 18, 1264 København K, Frederiksberggade 21 (Strøget) samt på Frederiksberg og Østerbro.
Juno the Bakery
Kendt for sin klassiske Semla bolle med mandelmarcipan, polynesisk vaniljesirup og bittermandel. Århusgade 48, 2100 København Ø.
Maison d’Angleterre
Plejer at være enormt smukke, lækre og dyre! Fås i fire varianter: Jordbær/vanilje, kaffe, karamel og pistache/hindbær. Østergade 2, 1100 København K
Meyers bageri
Byder på flere varianter, heriblandt en klassisk wienerbolle. Frederiksberg, Østerbro, Nørrebro og Amager.
Bodenhoff
Har en vegansk fastelavnsbolle med fyld af passionsmousse og solbærsyltetøj. Eller hvad med en bolle af croissantdej med fyld af flødecreme og lemoncurd. Mange steder i byen.
Lagkagehuset
Prøv deres fastelavnsbolle med hindbærcreme og Sarah Bernhardt mousse eller den veganske Hindbærballade med bagte rabarber, hindbærkompot og -fromage med hindbærskum. Mange steder i byen.
Reinh. van Hauen
Wienerbrødsbolle med hindbærskum og vaniljecreme og gammeldags fastelavnsboller. Mange steder i byen.
La Glace
Deres fastelavnsboller afsløres i midten af januar. Skoubogade 3, 1158 København
Hvad er semla-creme?
Semla-creme stammer fra den svenske tradition for fastelavnsboller, hvor semlor (flertal af semla) er fyldt med en rig og sød blanding. Cremen består typisk af mandelmasse, som røres sammen med flødeskum, der tilsættes for en blød og luftig konsistens. Kombinationen giver en delikat smag med noter af sødme og mandel, som gør semlaen til en særlig favorit i fastelavnssæsonen.