Fra krise til kæmpe chancer: FCK’s turbulente eftermiddag mod FCN

Vi ved godt, at FCK ikke er helt på toppen for tiden, men det her havde selv de mest pessimistiske fans nok ikke set komme.

Allerede i 3. minut lagde FC Nordsjælland ud med et mål, som om de var til en hyggelig træningskamp mod ungdomsholdet. FCK, derimod, lignede nogen, der stadig ventede på, at kampen skulle starte.

Da vi nåede til pausen med 3-0 på tavlen, kunne man næsten høre folk grine af, at FCK måske ikke er i topform, men så ringe kunne de da ikke være. Tja, åbenbart. Første halvleg var en ren katastrofe for FCK, især defensivt. Med en forsvarslinje bestående af fire nye spillere og Kevin Diks som eksperiment på midtbanen, kunne man næsten forudse kaosset.

FC Nordsjælland boltrede sig i FCK’s forsvar, som om de var til en fest, hvor ingen andre var inviteret. Og det her er desværre ikke bare en enkeltstående dårlig dag på kontoret. Som vi har nævnt i tidligere artikler, så har FCK udviklet en tendens til at svinge voldsomt i niveau.

Kameraet fangede undervejs de skadede Andreas Cornelius og Thomas Delaney, der sad ved siden af hinanden og så ud, som om de længtes tilbage til de gode gamle dage, hvor FCK rent faktisk dominerede.

Delaney, der i øvrigt har meddelt, at han ikke længere vil spille for det danske landshold efter 81 kampe.

“It’s terrible,” sagde Diks i pausen – og ja, det var det virkelig. Men efter pausen skete der noget. Falk og Lerager blev sendt på banen som redningsmænd, og som så ofte før, trådte Orri i karakter med et mål i 55. minut, der tændte et håb, og FCK begyndte at vise lidt tænder.

Pludselig trak Viktor Claesson en “Corner” frem og headede bolden i mål med 10 minutter igen. FC fansene begyndte endelig at synge igen, og der var et øjeblik, hvor det virkede som om, miraklet kunne ske.

De sidste seks tillægsminutter var ikke for sarte sjæle. Der var flere gode chancer, og Diks havde en kæmpe chance for at sikre uafgjort, men desværre var det ikke nok. FCK måtte se sig slået – men i det mindste sluttede de af med at minde os om, at de stadig kan få os op af stolen.

En kamp fyldt med alt fra total elendighed til næsten-comeback. Det er en af de kampe, som både FCK- og FCN-fans vil huske – om end af meget forskellige grunde.

Nu venter der en afgørende kamp i Conference League på torsdag i Skotland, inden derby næste søndag. Vi venter i spænding!