København er den fjerde dyreste by i verden at parkere sin bil i

København er den fjerde dyreste by i verden at parkere sin bil i

En ny undersøgelse har afsløret, at København er den fjerde dyreste by i verden, når det kommer til parkeringsomkostninger og parkeringsbøder.

Undersøgelsen dækker 80 af verdens mest befolkede byer og ser på gennemsnitspriserne for parkering på gaden per time samt omkostninger ved parkeringsbøder.København er den eneste nordiske by, der er placeret i top 10, og hele 60% af disse højest rangerende byer ligger i Europa.

Amsterdam topper listen, hvor prisen for parkering er 46,73 DKK per time. London ligger på tredjepladsen med en parkeringspris på 54,19 DKK per time ifølge undersøgelsen foretaget af DiscoverCars.com.

Der har tidligere været drøftelser om at indføre en afgift for at køre rundt i Københavns bymidte, men det kan man sige, at bilister allerede betaler i stor stil gennem de høje parkeringsafgifter.

Måske burde man i stedet overveje at sænke priserne på den offentlige transport, så det bliver endnu mere attraktivt at vælge toget eller bussen frem for bilen. Ved at gøre kollektiv transport mere økonomisk tilgængelig kunne man mindske trængslen på vejene og ville samtidig kunne gøre København endnu mere bæredygtig, men det er selvfølgelig bare vores egen ydmyge mening.