Kom til bæredygtig Høstweekend på Frilandsmuseet

Frilandsmuseet. Høstweekend
Frilandsmuseet

Frilandsmuseet inviterer til Høstmarked i samarbejde med Grønt Marked den 28.-29. september, hvor der skal mostes, plukkes, smages og nørdes. Oplev høstfestens energi med sæsonens bedste råvarer, sjov for børnene i halmballerne og lær om gamle frøsorter samt bæredygtige haver.

Vores smukke gamle frugttræer er blevet plukket, grønsagerne trukket op ad køkkenhaverne, bærrene høstet, kogt og mostet, når årets Høstmarked indtager museet den sidste weekend i september, skriver Frilandsmuseet i en pressemeddelelse.

Markedspladsen foran Sønder Sejrslev bliver pyntet op til fest med blomster i krans. Der vil blive spillet folkemusik og børnene kan hoppe i halmballer, mens de voksne smager på den hjemmebryggede øl og velduftende cider.

Frilandsmuseet er kendt for sine smukke gamle gårde, men deres haver og køkkenhaver er også en del af museets samling. I haverne vokser der f.eks. over 500 forskellige frugttræer og over 165 sjældne æblesorter – flere af dem er over 100 år gamle.

Mens de voksne nørder haver, kommer børnene ikke til at stå og kede sig. Høstmarkedet er nemlig en weekend for hele familien. På markedspladsen vil børnene kunne flette bastarmbånd, lave halmdukker, moste æbler og springe rundt og hoppe i halmen.

Der vil også være smagsprøver og foodtrucks med mad fra dygtige producenter til at stille den lille og den store sult.

Hvornår: 28. og 29. september kl. 10-17

Hvor: Kongevejen 100, Lyngby. Gårdspladsen ved Fjellerup herregård og markedsplads foran Sønder Sejrslev